Profiel

 

Sinds 2012 ben ik hoogleraar Plastische Chirurgie van de Radboud Universiteit te Nijmegen en afdelingshoofd van de afdeling Plastische Chirurgie van het Radboudumc te Nijmegen. 

 

Voor mijn ideeën en handelen op het gebied van hoogkwalitatieve  en innovatieve patiëntenzorg ben ik sinds 2015 van de raad van bestuur van het Radboudumc benoemd tot Principal Clinician. 


Sinds 2014 ben ik voorzitter van het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg. Doel van dit forum is voor patiënten in de Euregio Rijn-Waal in een grensoverschrijdend perspectief een eenvoudige en onbelemmerde toegang te verschaffen tot medische zorg in het buurland. 


Ik studeerde geneeskunde aan de Christian-Albrechts-Universiteit van Kiel (Duitsland) met buitenlandse stages in Zwitserland. Mijn opleiding tot specialist voor Plastische Chirurgie volgde ik op de afdeling Plastische Chirurgie van de RWTH in Aken, een van de grootste universitaire ziekenhuizen in Europa. Na mijn opleiding tot plastisch chirurg heb ik als fellow gewerkt op de afdeling Reconstructieve Chirurgie van het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York (Verenigde Staten), met als focus microchirurgische reconstructies na tumor operaties, en bij het Manhattan Eye, Ear  & Throat Hospital in New York met een focus op esthetische chirurgie. In 2007 heb ik de extra kwalificatie voor handchirurgie in Duitsland gekregen. Sinds 2009 ben ik in het BIG geregistreerd (19911277701).

 

Tot 2009 was ik plaatsvervangend afdelingshoofd van de universitaire afdeling Plastische Chirurgie van de RWTH Aken, waar ik nog altijd bijzonder hoogleraar Plastische Chirurgie ben en lezingen geef. In 2009 was mijn eerste contact met de plastische chirurgie in Nederland. Vanaf 2009 tot 2012 was ik als academisch specialist verbonden aan de afdeling plastische chirurgie van het Erasmus MC te Rotterdam en verantwoordelijk voor de reconstructieve chirurgie.

 

Ik ben auteur van talrijke wetenschappelijke en klinische publicaties, recensent van internationale tijdschriften en lid van de belangrijkste en meest prestigieuze professionele verenigingen voor plastische chirurgie in Europa. Ik heb verschillende nationale en internationale onderscheidingen ontvangen voor mijn klinische en onderzoeksactiviteiten op het gebied van plastische chirurgie, waaronder de Fellowship van de European Association of Plastic Surgeons (EURAPS) en de American Association of Plastic Surgeons (AAPS) en de Young Plastisch Chirurg Scholarship van EURAPS.

 

In mijn vrije tijd ontspan ik door hardlopen, lange (strand-) wandelingen en in de winter door off-piste skiën. Boven alles vind ik energie als vader van de twee leukste kinderen van de wereld.