Onderwijs

 

 

Sinds 2013 ben ik opleider van assistenten in opleiding tot plastisch chirurg bij de afdeling Plastische Chirurgie van het Radboudumc te Nijmegen. De opleiding duurt 6 jaar, waarvan de eerste 2 jaar basisopleiding zijn die gevolgd worden bij de algemene heelkunde. Vanaf  het derde jaar worden assistenten in mijn kliniek opgeleid. De opleiding omvat algemene plastische chirurgie, hand en pols chirurgie, wond- en littekenbehandeling, kinder plastische chirurgie, borstchirurgie, reconstructieve chirurgie en hoofd-/hals chirurgie.

 

Het werk als opleider doe ik vaak met groot plezier, daar ik de carrière van jonge artsen tot ervaren collega's, welke de 'Nijmegens school' van de plastische chirurgie vertegen-woordigen, kan vervolgen.

 

Het doel van mijn werk als een academische opleider is mijn assistenten op alle gebieden van de plastische chirurgie les te geven en hen zo de benodigde klinische en sociale vaardigheden bij te brengen, welke hen verantwoordelijke en goed opgeleide collega's maken. Dit zorgt ervoor dat  ook toekomstig het aanbod  van hoogwaardige plastische chirurgie in Nederland en aangrenzende landen gewaarborgd is.

 

Elk jaar worden van me en mijn team in het Radboudumc ook diverse cursussen en nascholingsbijeenkomsten georganiseerd zoals de Radboud Aesthetic & Reconstructive Rounds.